Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40637
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1021
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 255
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3357
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40637
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1021
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 255
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3357
Składniki
Gruszki umyć i osuszyć (nie obierać ze skórki), przekroić na połówki i usunąć gniazda nasienne. Przygotowane owoce skropić sokiem z cytryny i posypać całą powierzchnię gruszki cukrem waniliowym. Ułożyć na blaszce i wstawić do nagrzanego do 160 stopni C piekarnika. Piec przez 20 minut.
Czekoladę zetrzeć na tarce. Gorące gruszki posypać wiórkami czekoladowymi i kryształkami granatu.