Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naszła nas ochota na pieczone gruszki. Wpadliśmy więc na pomysł by zrobić je z kaszą jaglaną ugotowaną na mleku. Świetny deser na ciepło. MMM ,pycha.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11884
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16196
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5156
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11884
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16196
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5156
Składniki
2 gruszki obieramy ,ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy razem z cynamonem i syropem klonowym. Układamy na spód naczynia żaroodpornego. Kaszę razem z rodzynkami gotujemy do miękkości razem z cukrem waniliowym. Układamy na starte gruszki. Pozostałe owoce obieramy ,kroimy w kostkę i karmelizujemy brązowym cukrem. Układamy na kaszę. Całość zapiekamy 20 min w temperaturze 180°C.