Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto łączyć ser kozi z gruszką ? Oczywiście, że tak.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 280
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5058
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4867
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44982
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 611
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 280
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5058
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4867
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44982
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 611
Składniki
Gruszki przekroiłem wzdłuż na pół i wydrążyłem odrobinę miąższu. W miejsce po wydrążeniu włożyłem starty ser, uprażone płatki migdałów, namoczoną żurawinę. Przygotowałem kruszonkę : połączyłem mąkę, masło pokrojone w kostkę i cukier, wyrobiłem palcami. Zawinąłem w folię, wstawiłem do lodówki.
Gruszki ułożyłem w żaroodpornej formie posypałem startą kruszonką i startym serem Zapiekałem ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.