Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto łączyć ser kozi z gruszką ? Oczywiście, że tak.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 563
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2799
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 922
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1670
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14528
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 563
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2799
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 922
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1670
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14528
Składniki
Gruszki przekroiłem wzdłuż na pół i wydrążyłem odrobinę miąższu. W miejsce po wydrążeniu włożyłem starty ser, uprażone płatki migdałów, namoczoną żurawinę. Przygotowałem kruszonkę : połączyłem mąkę, masło pokrojone w kostkę i cukier, wyrobiłem palcami. Zawinąłem w folię, wstawiłem do lodówki.
Gruszki ułożyłem w żaroodpornej formie posypałem startą kruszonką i startym serem Zapiekałem ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.