Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uczta dla oka i podniebienia
Znudziły Ci się klasyczne sosy do makaronu, wypróbuj ten przepis. Jest bardzo...
Odsłon: 1732
Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przyg...
Odsłon: 5419
Jeśli planujesz obiad z wykorzystaniem fileta kurczaka, mam świetny przepis,...
Odsłon: 4369
Znudziły Ci się klasyczne sosy do makaronu, wypróbuj ten przepis. Jest bardzo...
Odsłon: 1732
Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przyg...
Odsłon: 5419
Jeśli planujesz obiad z wykorzystaniem fileta kurczaka, mam świetny przepis,...
Odsłon: 4369
Składniki
Maliny rozmroź. Gruszki obierz, przetnij wzdłuż na połówki, ostrożnie wydrąż gniazda nasienne. Po jednej połówce z każdej z gruszek lekko wzdłuż ponacinaj w cienkie paseczki. 2. Twarożek wymieszaj z ubitą na sztywno śmietanką i migdałami. Kremem napełnij zagłębienia w gruszkach. Połówki ponownie złóż i "całą" gruszkę ustaw pionowo na talerzyku deserowym. 3. Maliny włóż do garnka, zagotuj z wodą i cukrem (około 3 min), dopraw odrobiną rumu. Gorącym sosem polej gruszki. Resztę rumu i spirytus wlej do łyżki wazowej, podgrzej, zapal, płonącym alkoholem ostrożnie polej gruszki. Deser udekoruj miętą. Natychmiast podawaj Wartość kaloryczna 1 porcji: 446 kcal