Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 158
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 256
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 158
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 256
Składniki
Maliny rozmroź. Gruszki obierz, przetnij wzdłuż na połówki, ostrożnie wydrąż gniazda nasienne. Po jednej połówce z każdej z gruszek lekko wzdłuż ponacinaj w cienkie paseczki. 2. Twarożek wymieszaj z ubitą na sztywno śmietanką i migdałami. Kremem napełnij zagłębienia w gruszkach. Połówki ponownie złóż i "całą" gruszkę ustaw pionowo na talerzyku deserowym. 3. Maliny włóż do garnka, zagotuj z wodą i cukrem (około 3 min), dopraw odrobiną rumu. Gorącym sosem polej gruszki. Resztę rumu i spirytus wlej do łyżki wazowej, podgrzej, zapal, płonącym alkoholem ostrożnie polej gruszki. Deser udekoruj miętą. Natychmiast podawaj Wartość kaloryczna 1 porcji: 446 kcal