Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uczta dla oka i podniebienia
Maliny rozmroź. Gruszki obierz, przetnij wzdłuż na połówki, ostrożnie wydrąż gniazda nasienne. Po jednej połówce z każdej z gruszek lekko wzdłuż ponacinaj w cienkie paseczki. 2. Twarożek wymieszaj z ubitą na sztywno śmietanką i migdałami. Kremem napełnij zagłębienia w gruszkach. Połówki ponownie złóż i "całą" gruszkę ustaw pionowo na talerzyku deserowym. 3. Maliny włóż do garnka, zagotuj z wodą i cukrem (około 3 min), dopraw odrobiną rumu. Gorącym sosem polej gruszki. Resztę rumu i spirytus wlej do łyżki wazowej, podgrzej, zapal, płonącym alkoholem ostrożnie polej gruszki. Deser udekoruj miętą. Natychmiast podawaj Wartość kaloryczna 1 porcji: 446 kcal
Smak z dzieciństwa:) Babcia miała zawsze pełne słoje takich gruszek:)
Odsłon: 15744
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52279
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52279
Składniki
Maliny rozmroź. Gruszki obierz, przetnij wzdłuż na połówki, ostrożnie wydrąż gniazda nasienne. Po jednej połówce z każdej z gruszek lekko wzdłuż ponacinaj w cienkie paseczki. 2. Twarożek wymieszaj z ubitą na sztywno śmietanką i migdałami. Kremem napełnij zagłębienia w gruszkach. Połówki ponownie złóż i "całą" gruszkę ustaw pionowo na talerzyku deserowym. 3. Maliny włóż do garnka, zagotuj z wodą i cukrem (około 3 min), dopraw odrobiną rumu. Gorącym sosem polej gruszki. Resztę rumu i spirytus wlej do łyżki wazowej, podgrzej, zapal, płonącym alkoholem ostrożnie polej gruszki. Deser udekoruj miętą. Natychmiast podawaj Wartość kaloryczna 1 porcji: 446 kcal
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 157
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 678