Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 190
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 929
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 190
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 929
Składniki
mąkę z masłem (lub margaryną) wyrobić nożem.Dodać cukier,miód ,sodę i jaja.Wyrobić.Podzielić na trzy części ,rozwałkować i piec każdą z osobna w blaszce wyłożonej papierem w temp. ok 200 st 15-20 min
Grysik ugotować na mleku ,wmieszać cukier wanil.Odstawić do wystygnięcia.Masło utrzeć z cukrem dodać żółtka i zimny grysik.
Upieczone i wystudzone placki posmarować powidłem,na pierwszy nałożyć masę ,przykryć drugim i tak samo ,zostawić trochę masy na wierzch.Całość posypać wiórkami kokosowymi i udekorować roztopioną czekoladą.
Po upieczeniu placki są suche i twarde i takie mają być!Ciasto najlepsze jest na drugi dzień-smacznego!!