Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla zabieganych. Lekkie, wilgotne , aromatyczne, wprost na podwieczorek lub do popołudniowej kawy.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26020
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3490
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1454
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26020
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3490
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1454
Składniki
Mąkę przesiać. Masło rozpuścić. Herbatę zaparzyć. Jajka ubić z cukrem na gładką masę. Dodać masło, konfiturę , herbatę , wymieszać. Dodawać stopniowo mąkę , sodę , wymieszać. Na końcu dodać mieszankę keksową, wymieszać. Ciasto winno mieć konsystencję , gęstej śmietany. Keksówkę 12 x 30 cm wysmarować tłuszczem , na spód można dać papier do pieczenia. Wlać przygotowane ciasto.
Piekarnik rozgrzać do 210 stopni, wstawić i piec 25 - 30 minut lub suchego patyczka.
Wystudzić. Wierzch posypać cukrem pudrem lub przygotować polewę. Podzielić na porcje.