Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wymyślone i zrobione dzisiaj naprędce. Z niewielkimi poprawkami ciasto może być fajnym i szybkim deserem na zbliżające się lato.
Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody, przestudzamy.
Do jogurtu greckiego dolewamy najpierw po łyżce wystudzoną galaretkę, dokładnie mieszamy. Potem możemy wlewać większym strumieniem.
Ja użyłam blaszki 22 X 9 cm, ale lepsza byłaby krótsza max 20 cm, wtedy mniej będą wystawały herbatniki i będą wilgotniejsze na górze.
Blaszkę szczelnie wykładamy srebrną folią, pośrodku układamy rząd herbatników, dwa jasne, jeden ciemny.
Herbatniki powinny stać dość luźno, ja niepotrzebnie dołożyłam, więc dobrze radzę.
Po bokach blaszki powoli wlewamy masę jogurtową. Dobrze jest wlewać przez sitko.
Wypływające ciasteczka obciążamy inną blaszką, ciasto możemy zostawić kilkanaście minut w temperaturze pokojowej, potem schładzamy w lodówce, lub zamrażarce.
Potem zdejmujemy folię i ciasto gotowe.
Najprostszy ser na świecie, czyli labneh wywodzi się z Grecji, ale każdy z na...
Odsłon: 13693
Bardzo smaczne, pulchne bułeczki, które podane na śniadanie domownikom na pew...
Odsłon: 2544
Cały sekret tkwi tak naprawdę w jogurtach. Aby ten sernik się udał trzeba tak...
Odsłon: 3199
Chrupiący, słodki i owocowy torcik. W sam raz na przyjęcie urodzinowe dla dzi...
Odsłon: 12
Dzisiejsza propozycja obiadowa to karkówka oraz mój ulubiony na takie upały j...
Odsłon: 27
Przepyszne ciasto czekoladowe, wykonane bez grama mąki. Może być również w we...
Odsłon: 12
Chrupiący, słodki i owocowy torcik. W sam raz na przyjęcie urodzinowe dla dzi...
Odsłon: 12
Dzisiejsza propozycja obiadowa to karkówka oraz mój ulubiony na takie upały j...
Odsłon: 27
Przepyszne ciasto czekoladowe, wykonane bez grama mąki. Może być również w we...
Odsłon: 12
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody, przestudzamy. Do jogurtu greckiego dolewamy najpierw po łyżce wystudzoną galaretkę, dokładnie mieszamy. Potem możemy wlewać większym strumieniem. Ja użyłam blaszki 22 X 9 cm, ale lepsza byłaby krótsza max 20 cm, wtedy mniej będą wystawały herbatniki i będą wilgotniejsze na górze. Blaszkę szczelnie wykładamy srebrną folią, pośrodku układamy rząd herbatników, dwa jasne, jeden ciemny. Herbatniki powinny stać dość luźno, ja niepotrzebnie dołożyłam, więc dobrze radzę. Po bokach blaszki powoli wlewamy masę jogurtową. Dobrze jest wlewać przez sitko. Wypływające ciasteczka obciążamy inną blaszką, ciasto możemy zostawić kilkanaście minut w temperaturze pokojowej, potem schładzamy w lodówce, lub zamrażarce. Potem zdejmujemy folię i ciasto gotowe.
Przepisy Desery
Desery
Najlepsze ciasto na upały
Desery
Chrupiący tort malinowo-nugatowy
Desery
Brownie z czerwonej fasoli
Desery
Pleśniak z rabarbarem
Najlepsze ciasto na upały
Jeśli masz ochotę na pyszny deser, ale temperatury za oknem skutecznie zniech...
Odsłon: 34
Chrupiący tort malinowo-nugatowy
Chrupiący, słodki i owocowy torcik. W sam raz na przyjęcie urodzinowe dla dzi...
Odsłon: 12