Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest rewelacyjny, delikatny w smaku i do tego bardzo prosty do wykonania !
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 539
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8681
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3007
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 958
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 539
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8681
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3007
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 958
Składniki
mleko wlewamy do rondla podgrzewamy,
jajka rozdzielamy, bialka ubijamy na piane z odrobina cukru,
zoltka osobno ubijamy z cukrem( ilosc cukru w zaleznosci od tego czy dajemy wanilie czy cukier waniliowy) i wanilia na puszysta mase dodajac MAIZENA,
z ubitej piany lyzka na gotujace sie mleko kladziemy chmurki z piany formowane lyzka i gotuje okolo 15 sekund sciagamy lyzka cedzakowa,odkladamy na talerz
do mleka w rondlu wlewamy mase z zoltek i mieszamy az lekko zgestnieje ( nie zagotowujemy) jak osiagnie jednolita lekko gesta konsystencje przelewamy do jenego naczynia raczej plytkiego a szerokiego, albo do malych indywidualnych miseczek, na to kladziemy chmurki z piany i odstawiamy do lodowki do calkowitego schlodzenia ,
podajemy zimne lekko polane karmelem, smacznego