Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 773
Dzisiaj danie złożone z łososia z dodatkiem ugotowanego makaronu ryżowego. Sm...
Odsłon: 69
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 216
Pasta z makreli w pomidorach i bałego sera z dodatkiem ogórków korniszonów dl...
Odsłon: 244
Polecam.
Odsłon: 773
Dzisiaj danie złożone z łososia z dodatkiem ugotowanego makaronu ryżowego. Sm...
Odsłon: 69
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 216
Pasta z makreli w pomidorach i bałego sera z dodatkiem ogórków korniszonów dl...
Odsłon: 244
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę, usztywnić łyżką cukru. Żółtka utrzeć z cukrem, masłem. Dodać jabłka, imbir, mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wszystko mieszać. Dodać jeszcze pokrojone drobno daktyle, a na koniec delikatnie połączyć z pianą z białek. Przełożyć masę do tortownicy wysmarowanej masłem i wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na 40 min. Wystudzić, polukrować i udekorować. Z herbatnika wyciąć głowę baranka, a wełenkę zrobić z lukru. Lukier - sok z cytryny wymieszać z cukrem pudrem. Jeśli chcemy mieć bardziej gęsty lukier trzeba dodać więcej cukru.
Smacznego