Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4867
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 12844
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3183
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 940
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4867
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 12844
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3183
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 940
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę, usztywnić łyżką cukru. Żółtka utrzeć z cukrem, masłem. Dodać jabłka, imbir, mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wszystko mieszać. Dodać jeszcze pokrojone drobno daktyle, a na koniec delikatnie połączyć z pianą z białek. Przełożyć masę do tortownicy wysmarowanej masłem i wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na 40 min. Wystudzić, polukrować i udekorować. Z herbatnika wyciąć głowę baranka, a wełenkę zrobić z lukru. Lukier - sok z cytryny wymieszać z cukrem pudrem. Jeśli chcemy mieć bardziej gęsty lukier trzeba dodać więcej cukru.
Smacznego