Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 95
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 127
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 223
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 95
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 127
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 223
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę, usztywnić łyżką cukru. Żółtka utrzeć z cukrem, masłem. Dodać jabłka, imbir, mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wszystko mieszać. Dodać jeszcze pokrojone drobno daktyle, a na koniec delikatnie połączyć z pianą z białek. Przełożyć masę do tortownicy wysmarowanej masłem i wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na 40 min. Wystudzić, polukrować i udekorować. Z herbatnika wyciąć głowę baranka, a wełenkę zrobić z lukru. Lukier - sok z cytryny wymieszać z cukrem pudrem. Jeśli chcemy mieć bardziej gęsty lukier trzeba dodać więcej cukru.
Smacznego