Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe marzenie to deser, który będzie śnił się po nocach każdemu miłośn...
Odsłon: 10952
Przepis dnia
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 2004
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 110
Czekoladowe marzenie to deser, który będzie śnił się po nocach każdemu miłośn...
Odsłon: 10952
Przepis dnia
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 2004
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 110
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę, usztywnić łyżką cukru. Żółtka utrzeć z cukrem, masłem. Dodać jabłka, imbir, mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wszystko mieszać. Dodać jeszcze pokrojone drobno daktyle, a na koniec delikatnie połączyć z pianą z białek. Przełożyć masę do tortownicy wysmarowanej masłem i wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na 40 min. Wystudzić, polukrować i udekorować. Z herbatnika wyciąć głowę baranka, a wełenkę zrobić z lukru. Lukier - sok z cytryny wymieszać z cukrem pudrem. Jeśli chcemy mieć bardziej gęsty lukier trzeba dodać więcej cukru.
Smacznego