Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie , pyszne ciasto / deser na osłodę szarych dni!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2444
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4607
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1751
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 535
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2444
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4607
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1751
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 535
Składniki
Sposób przyrządzenia: Galaretki rozrabiamy osobno w mniejszej ilości wody niż to pisze na opakowaniu ( czyli ok. 250 ml ) Dokładnie mieszamy. Odstawiamy do ostudzenia. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Studzimy. W misce rozrabiamy jogurt z cukrem pudrem. Dodajemy przestudzoną żelatynę. Wszystko razem dokładnie! miksujemy. Zastygnięte! ( muszą byc twarde ) galaretki kroimy w kosteczki. Delikatnie wkładamy do jogurtowej masy ( zostawiając kilka do ozdoby góry ). Wylewamy do formy keksowej wyłożonej herbatnikami. Wkładamy do lodówki. Zostawiamy w lodówce na ok. 2 godziny. Smacznego!