Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczna uczta prosto z Turcji. Przepyszny i dekoracyjny przysmak, będzie ozdobą stołu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14103
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1629
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16067
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6462
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14103
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1629
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16067
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6462
Składniki
Figi zalać gorącą wodą na 5-10 minut, potem odlać wodę. W figach minimalnie ściąć górę i w środek włożyć połówkę orzecha.
Herbatniki pokruszyć prawie na pył. W saganku na wolnym ogniu zagotować śmietankę i od razu zdjąć z ognia. Dodać połamaną czekoladę i mieszać do rozpuszczenia. Gdy lekko przestygnie, partiami wsypywać herbatniki, mieszając.
Łyżką nabierać kawałki ciasta czekoladowego, lekko spłaszczyć w dłoniach, nałożyć figę z orzechem i zamknąć ciasto, tworząc kulkę. Potem wszystkie kulki obtoczyć w kokosie. Wstawić do lodówki na minimum 30 minut.
Przed podaniem każdą kulkę pokroić na 2- 4 części.