Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczna uczta prosto z Turcji. Przepyszny i dekoracyjny przysmak, będzie ozdobą stołu.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4842
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13150
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5774
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7386
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4842
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13150
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5774
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7386
Składniki
Figi zalać gorącą wodą na 5-10 minut, potem odlać wodę. W figach minimalnie ściąć górę i w środek włożyć połówkę orzecha.
Herbatniki pokruszyć prawie na pył. W saganku na wolnym ogniu zagotować śmietankę i od razu zdjąć z ognia. Dodać połamaną czekoladę i mieszać do rozpuszczenia. Gdy lekko przestygnie, partiami wsypywać herbatniki, mieszając.
Łyżką nabierać kawałki ciasta czekoladowego, lekko spłaszczyć w dłoniach, nałożyć figę z orzechem i zamknąć ciasto, tworząc kulkę. Potem wszystkie kulki obtoczyć w kokosie. Wstawić do lodówki na minimum 30 minut.
Przed podaniem każdą kulkę pokroić na 2- 4 części.