Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1558
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1316
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1383
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1281
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1558
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1316
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1383
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1281
Składniki
Wyrobić ciasto z wszystkich składników oprócz jabłek i cynamonu. Wyrobione ciasto podzielić: 1/3 włożyć do zamrażalki resztę ciasta położyć na wysmarowanej tłuszczem i oprószoną mąka brytfanki, wyłożone ciasto posypać bułką tartą aby nie zawilgło dno.
Obrać jabłka, 5 jabłek pokroić do miski i oprószyć cynamonem , wymieszać położyć na ciasto.
Zamrożone ciasto wyjąć z zamrażarki i zetrzeć na tarce na jabłka.
3 Obrane już 3 jabłka - strugaczką do warzyw obierać i z tych wyciętych pasków formować różyczki (rolować) i układać obok siebie na startym cieście lekko wgniatając. Oprószyć lekko cynamonem
Piec 38 minut w termoobiegu na 180 stopniach.
Smacznego!