Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny wilgotny jabłecznik z dodatkiem rodzynek :)
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 297
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14643
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1723
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16893
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 297
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14643
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1723
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16893
Składniki
Do miski dać mąkę, cukier, masło lub margarynę, jajka, proszek do pieczenia i mikserem wyrobić ciasto. Na wyłożoną papierem pergaminowym foremkę przełożyć ciasto i wyrównać.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Do startych jabłek dodać rodzynki, cynamon i 2 kisiele (proszek) dokładnie wymieszać i wyłożyć na ciasto, wyrównać. Zrobić kruszonkę i posypać po wierzchu jabłka. Piec w 180 stopniach 1 godzinę. Smacznego