Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pachnące wanilią i cynamonem, idealne na każdą okazję i święta.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4460
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5900
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1359
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12681
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4460
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5900
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1359
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12681
Składniki
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj cukier do smaku i odstaw aby puściły sok. Następnie odciśnij i dodaj cynamon, cukier waniliowy i w razie potrzeby dodaj cukier.
Żółtka utrzyj z cukrem pudrem, dodaj olej, przesianą mąkę z proszkiem i budyniem, a na koniec pianę ubitą ze szczyptą soli. Wymieszaj. Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż 3/4 ciasta podpiec około 10 minut w temperaturze 180 st. Na podpieczone ciasto wyłóż jabłka, na jabłka pozostałe ciasto. Piec jeszcze około 35 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.