Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pachnące wanilią i cynamonem, idealne na każdą okazję i święta.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 557
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11387
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 557
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11387
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Składniki
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj cukier do smaku i odstaw aby puściły sok. Następnie odciśnij i dodaj cynamon, cukier waniliowy i w razie potrzeby dodaj cukier.
Żółtka utrzyj z cukrem pudrem, dodaj olej, przesianą mąkę z proszkiem i budyniem, a na koniec pianę ubitą ze szczyptą soli. Wymieszaj. Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż 3/4 ciasta podpiec około 10 minut w temperaturze 180 st. Na podpieczone ciasto wyłóż jabłka, na jabłka pozostałe ciasto. Piec jeszcze około 35 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.