Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto o wyjątkowym smaku
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11708
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1271
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12324
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3059
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11708
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1271
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12324
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3059
Składniki
Z podanych skłądników zagnieść ciasto, nasmarować okrągłą formę (28 cm - tortownica)obsypać lekko bułką tartą, wyłożyć ciastem spód i brzegi. Na winie ugotować budynie , dodając cukier i obrane i pokrojone w ósemki jabłka . Zagotować odczekać aż odparuje, wsypać na ciasto i piec w 170'' ok 75 minut. Ciasto wystudzić ubić śmietanę z cukrem pudrem, dać na budyń , posypać cynamonem.