Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 4363
Dodano: 17.04.2011
Odsłon: 13389
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Z podanych skłądników zagnieść ciasto, nasmarować okrągłą formę (28 cm - tortownica)obsypać lekko bułką tartą, wyłożyć ciastem spód i brzegi. Na winie ugotować budynie , dodając cukier i obrane i pokrojone w ósemki jabłka . Zagotować odczekać aż odparuje, wsypać na ciasto i piec w 170'' ok 75 minut. Ciasto wystudzić ubić śmietanę z cukrem pudrem, dać na budyń , posypać cynamonem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 02 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Ten przepis wypróbowałam ,jest rewelacyjny !!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

aldi02 13 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Polecam polać z góry jeszcze ajerkoniakiem.Pychotka0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 18 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
Bardzo jestem ciekawa smaku takiego winnego jabłecznika :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

justynawilk 17 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
Mniam, uwielbiam, pozdrawiam szarlotkożerców :)0 Kto głosował? | Odpowiedz