Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto o wyjątkowym smaku
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1943
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1757
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 66
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1943
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1757
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 66
Składniki
Z podanych skłądników zagnieść ciasto, nasmarować okrągłą formę (28 cm - tortownica)obsypać lekko bułką tartą, wyłożyć ciastem spód i brzegi. Na winie ugotować budynie , dodając cukier i obrane i pokrojone w ósemki jabłka . Zagotować odczekać aż odparuje, wsypać na ciasto i piec w 170'' ok 75 minut. Ciasto wystudzić ubić śmietanę z cukrem pudrem, dać na budyń , posypać cynamonem.