Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto o wyjątkowym smaku
Z zewnątrz lekko chrupiące w środku mięciutkie. Kotlety o dość wyrazistym smaku.
Odsłon: 184
Czasem trzeba odpocząć od mięsa i spróbować czegoś innego. Oto propozycja na...
Odsłon: 90
Z zewnątrz lekko chrupiące w środku mięciutkie. Kotlety o dość wyrazistym smaku.
Odsłon: 184
Czasem trzeba odpocząć od mięsa i spróbować czegoś innego. Oto propozycja na...
Odsłon: 90
Składniki
Z podanych skłądników zagnieść ciasto, nasmarować okrągłą formę (28 cm - tortownica)obsypać lekko bułką tartą, wyłożyć ciastem spód i brzegi. Na winie ugotować budynie , dodając cukier i obrane i pokrojone w ósemki jabłka . Zagotować odczekać aż odparuje, wsypać na ciasto i piec w 170'' ok 75 minut. Ciasto wystudzić ubić śmietanę z cukrem pudrem, dać na budyń , posypać cynamonem.