Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na to ciasto jest dosłownie wszędzie! Nie mogłam się oprzeć, żeby go nie wypróbować. Ciasto wyszło całkiem dobre, jest cienkie ciasto i duży kawałek jabłka który moja mała córeczka z chęcią wyjadała ;) lecz nie jest to jakieś wykwintne ciasto które będzie pasowało np na wesele :) Mimo to polecam to ciasto, nadaje się na podwieczorek lub do porannej kawki.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5549
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1031
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12052
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5138
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1467
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5549
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1031
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12052
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5138
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1467
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i cukier puder mieszamy w misce. Dodajemy jajko, masło i serek waniliowy i wyrabiamy na jednolitą masę. Gotowe ciasto dzielimy na dwie części. Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce kładziemy rozwałkowaną pierwszą połowę ciasta. Na nim układamy obok siebie obrane i wydrążone z nasion połówki jabłek wgłębieniem do dołu. Całość przykrywamy rozwałkowaną drugą połową ciasta. Pieczemy ok. 40 min w 180 st. Upieczone i wystudzone ciasto polewamy lukrem. Smacznego!