Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i łatwe ciasto. Polecam.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3808
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3821
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 738
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3808
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3821
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 738
Składniki
Przygotować blaszkę o wymiarach 24x28 cm. Wyłożyć ją papierem do pieczenia. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski. Dodać jajka, masło i cukier puder. Zagnieść ciasto. Podzielić na dwie połowy. Jedną częścią wylepić blaszkę, a drugą dać na 15-20 minut do zamrażarki, aby ciasto stężało. Ugotować budynie. Obrać jabłka i podzielić na ósemki. Ułożyć je ciasno na cieście w blaszce. Budynie wyłożyć łyżką na jabłka, tak aby je przykryć. Na wierzch poskubać resztę ciasta wyjętą z zamrażarki. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 50-55 minut. Sprawdzać patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem. Najlepiej kroić następnego dnia po upieczeniu.