Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i łatwe ciasto. Polecam.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2785
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2785
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
Przygotować blaszkę o wymiarach 24x28 cm. Wyłożyć ją papierem do pieczenia. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski. Dodać jajka, masło i cukier puder. Zagnieść ciasto. Podzielić na dwie połowy. Jedną częścią wylepić blaszkę, a drugą dać na 15-20 minut do zamrażarki, aby ciasto stężało. Ugotować budynie. Obrać jabłka i podzielić na ósemki. Ułożyć je ciasno na cieście w blaszce. Budynie wyłożyć łyżką na jabłka, tak aby je przykryć. Na wierzch poskubać resztę ciasta wyjętą z zamrażarki. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 50-55 minut. Sprawdzać patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem. Najlepiej kroić następnego dnia po upieczeniu.