Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik piekłam w blasze 23x26cm. ale można też na większej wtedy będziemy mieli bardziej cienki spód...
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18427
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7032
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30581
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29322
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18427
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7032
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30581
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29322
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Owijamy w folię i wkładamy do lodówki na co najmniej godzinkę. Ja często wylepiam ciastem blachę i blachę z ciastem wstawiam do lodówki.
Jabłka obieramy ze skóry i kroimy na plasterki. Przekładamy do garnka, dodajemy sok z cytryny; jeśli mamy kwaśne można dodać też cukier do smaku. Gotujemy, aż jabłka odparują nadmiar wody ale wciąż będą w miarę całe.
Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy pianę. Kiedy piana będzie już sztywna dodajemy po łyżce cukru, a na koniec wsypujemy kokosowe wiórki.
Ciasto które mamy już w blaszce posypujemy odrobinę bułką tartą, i wykładamy jabłka. Kokosową bezę wykładamy na ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 160oC na termoobiegu, pieczemy około przez 45 minut.