Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ucierane ciasto maślane, warstwa jabłek z cynamonem i chrupiąca posypka migdałowa......
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 263
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 240
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9296
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 263
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 240
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9296
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Formę o wymiarach 20x20cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Zrobić kruszonkę, rozgniatając składniki widelcem lub po prostu palcami. Wstawić do lodówki.
Jabłka obrać ze skórki, pokroić w plasterki, przełożyć na patelnię, dodać masło, cukier i cynamon. Dusić na średnim ogniu aż lekko zmiękną. Zostawić do ostygnięcia.
Masło utrzeć z cukrem. Następnie, dalej ucierając, dodać jajko i łyżkę mleka. Do masy maślanej wsypać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać do połączenia składników. Ciasto rozsmarować (jest dość gęste) w przygotowanej formie. Na wierzch wyłożyć jabłka, posypać migdałową kruszonką. Piec przez około 40 minut.