Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ucierane ciasto maślane, warstwa jabłek z cynamonem i chrupiąca posypka migdałowa......
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 1898
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 99
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 53
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 97
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 1898
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 99
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 53
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 97
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Formę o wymiarach 20x20cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Zrobić kruszonkę, rozgniatając składniki widelcem lub po prostu palcami. Wstawić do lodówki.
Jabłka obrać ze skórki, pokroić w plasterki, przełożyć na patelnię, dodać masło, cukier i cynamon. Dusić na średnim ogniu aż lekko zmiękną. Zostawić do ostygnięcia.
Masło utrzeć z cukrem. Następnie, dalej ucierając, dodać jajko i łyżkę mleka. Do masy maślanej wsypać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać do połączenia składników. Ciasto rozsmarować (jest dość gęste) w przygotowanej formie. Na wierzch wyłożyć jabłka, posypać migdałową kruszonką. Piec przez około 40 minut.