Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ucierane ciasto maślane, warstwa jabłek z cynamonem i chrupiąca posypka migdałowa......
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 444
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 503
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10085
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2260
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9927
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 444
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 503
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10085
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2260
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9927
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Formę o wymiarach 20x20cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Zrobić kruszonkę, rozgniatając składniki widelcem lub po prostu palcami. Wstawić do lodówki.
Jabłka obrać ze skórki, pokroić w plasterki, przełożyć na patelnię, dodać masło, cukier i cynamon. Dusić na średnim ogniu aż lekko zmiękną. Zostawić do ostygnięcia.
Masło utrzeć z cukrem. Następnie, dalej ucierając, dodać jajko i łyżkę mleka. Do masy maślanej wsypać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać do połączenia składników. Ciasto rozsmarować (jest dość gęste) w przygotowanej formie. Na wierzch wyłożyć jabłka, posypać migdałową kruszonką. Piec przez około 40 minut.