Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ucierane ciasto maślane, warstwa jabłek z cynamonem i chrupiąca posypka migdałowa......
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 773
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1806
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22285
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 773
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1806
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22285
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Formę o wymiarach 20x20cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Zrobić kruszonkę, rozgniatając składniki widelcem lub po prostu palcami. Wstawić do lodówki.
Jabłka obrać ze skórki, pokroić w plasterki, przełożyć na patelnię, dodać masło, cukier i cynamon. Dusić na średnim ogniu aż lekko zmiękną. Zostawić do ostygnięcia.
Masło utrzeć z cukrem. Następnie, dalej ucierając, dodać jajko i łyżkę mleka. Do masy maślanej wsypać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać do połączenia składników. Ciasto rozsmarować (jest dość gęste) w przygotowanej formie. Na wierzch wyłożyć jabłka, posypać migdałową kruszonką. Piec przez około 40 minut.