Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie i jabłko to super połączenie bardzo smaczne i efektowne.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1280
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 742
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1393
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1280
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 742
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1393
Składniki
Na początku obieramy jabłko, drylujemy i tniemy na plastry. Jedno ciastko składa się z dwóch plasterków jabłka położonych na siebie. Dodajemy pestki słonecznika wiórki czekolady oraz łyżeczkę miodu.
Rozkładamy ciasto francuskie i wycinamy krążki większe od przygotowanych krążków jabłek. Ja użyłem maszynki do zamykania pierożków.
Wszystkie jabłka przykrywamy wykrojonymi krążkami ciasta
Przygotowane ciastka smarujemy rozbełtanym jajkiem. Nagrzewamy piekarnik do 220 st C i pieczemy ciastka około 25-30 minut do zarumienienia
Upieczone ciasteczka wyjmujemy z piekarnika odwracamy na drugą stronę i kładziemy na talerz.
Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem i życzymy smacznego