Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie i jabłko to super połączenie bardzo smaczne i efektowne.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 648
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2810
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 925
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14555
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 648
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2810
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 925
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14555
Składniki
Na początku obieramy jabłko, drylujemy i tniemy na plastry. Jedno ciastko składa się z dwóch plasterków jabłka położonych na siebie. Dodajemy pestki słonecznika wiórki czekolady oraz łyżeczkę miodu.
Rozkładamy ciasto francuskie i wycinamy krążki większe od przygotowanych krążków jabłek. Ja użyłem maszynki do zamykania pierożków.
Wszystkie jabłka przykrywamy wykrojonymi krążkami ciasta
Przygotowane ciastka smarujemy rozbełtanym jajkiem. Nagrzewamy piekarnik do 220 st C i pieczemy ciastka około 25-30 minut do zarumienienia
Upieczone ciasteczka wyjmujemy z piekarnika odwracamy na drugą stronę i kładziemy na talerz.
Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem i życzymy smacznego