Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie w przygotowaniu ,smaczne ,pachnące cynamonem.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1378
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 348
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1378
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 348
Składniki
Ciasto dzielimy na 8 równych części. Jabłka obieramy ,dzielimy na pół ,usuwamy gniazda nasienne i każdą z połówek kładziemy na ciasto. Wierzch jabłek przykrywamy pozostałym ciastem ,nacinamy ,smarujemy żółtkiem i obficie posypujemy cukrem cynamonowym. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C ,wkładamy ciastka i pieczemy 20 min.