Do góry

Desery Przepis na:

Jabłka w cieście francuskim

Jabłka w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 2277 Ocena: 50077

Dodano:

Odsłon: 4250

Bardzo szybkie w przygotowaniu ,smaczne ,pachnące cynamonem.

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 średniej wielkości jabłka (u mnie moje ukochane goldeny)
  • żółtko
  • cukier cynamonowy
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jabłka w cieście francuskim

Przygotowanie

  1. Ciasto dzielimy na 8 równych części. Jabłka obieramy ,dzielimy na pół ,usuwamy gniazda nasienne i każdą z połówek kładziemy na ciasto. Wierzch jabłek przykrywamy pozostałym ciastem ,nacinamy ,smarujemy żółtkiem i obficie posypujemy cukrem cynamonowym. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C ,wkładamy ciastka i pieczemy 20 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 05 lipca 2014 Boskie! wyglądają cudownie- tylko zajadać :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

figg 05 lipca 2014 Wyglądają apetycznie i zgadzam się z przedmówcą kształt idealny:-))

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 05 lipca 2014 Nie ma nic lepszego jak takie jabłuszka. I ten zapach cynamonu... pycha. Pozdrawiam weekendowo :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń