Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię je często, są smaczne i tanie.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 582
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 431
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1537
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 582
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 431
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1537
Składniki
Wykonanie: Mąkę wymieszać ze szczyptą soli, wbić jajka, wlać piwo i stopione masło. Zarobić ciasto i odstawić w chłodne miejsce na dwie godziny. W między czasie obrać jabłka, oczyścić z nasion i pokroić w grube plastry. Na patelni rozgrzać tłuszcz, zanurzać jabłka w cieście, smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło posypane cukrem pudrem.