Do góry

Desery Przepis na:

Jabłka w cieście śmietanowym.

Jabłka w cieście śmietanowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 850 Ocena: 16713

Dodano:

Odsłon: 13538

Jabłek w tym roku mam pod dostatkiem,trzeba je zjadać .Placuszki wyszły bardzo smaczne,pulchne i chrupiące , na obiad lub na deser:)

Składniki

  • NA CIASTO
  • śmietana 18 % 500ml
  • cukier waniliowy
  • 4 jajka,pr.do pieczenia łyżeczka
  • mleko 1/2 szkl
  • mąka 2,5-3 szkl.
  • szczypta soli,skórka z cytryny i sok z 1/2 cytryny
  • jabłka
  • Cukier puder
  • masło klarowane
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jabłka w cieście śmietanowym.

Przygotowanie

  1. Ciasto na placuszki zblendować.Ma być dość gęstej konsystencji,by nie rozlewało się na patelni.

    Jabłka obrać,pokroić na centymetrowekrążki .Wybrać ze środka gniazda nasienne.

    Masło rozgrzać na patelni,obtoczyć w cieście krążki jabłek ,kłaść na gorący tłuszcz i usmażyć z dwóch stron.

    Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu,posypać cukrem pudrem.



    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (21)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 05 grudnia 2018 Pyszne placuszki :)
W tym roku tyle razy były w domu robione, a ja zawsze musiałem obejść się smakiem z wiadomego powodu - pobyt na "wczasach" ;)

Jednak jabłek ci u nas dostatek, więc już parę razy były robione po moim powrocie :)
Super jedzonko.
Odpowiedzi: 6 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 05 grudnia 2018 Pyszne, robie podobne, ale zamiast smietany biore kwasne mleko. Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń