Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłek w tym roku mam pod dostatkiem,trzeba je zjadać .Placuszki wyszły bardzo smaczne,pulchne i chrupiące , na obiad lub na deser:)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 610
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 984
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1979
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 610
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 984
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1979
Składniki
Ciasto na placuszki zblendować.Ma być dość gęstej konsystencji,by nie rozlewało się na patelni. Jabłka obrać,pokroić na centymetrowekrążki .Wybrać ze środka gniazda nasienne. Masło rozgrzać na patelni,obtoczyć w cieście krążki jabłek ,kłaść na gorący tłuszcz i usmażyć z dwóch stron. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu,posypać cukrem pudrem. Smacznego życzę!