Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser wspomagający trawienie.
Pierniczki bez jajek to alternatywna wersja tradycyjnych ciastek. Idealnie od...
Odsłon: 22
Delikatne, bardzo smaczne ciasto drożdżowe upieczone w formie keksowej o wymi...
Odsłon: 47
Pierniczki bez jajek to alternatywna wersja tradycyjnych ciastek. Idealnie od...
Odsłon: 22
Delikatne, bardzo smaczne ciasto drożdżowe upieczone w formie keksowej o wymi...
Odsłon: 47
Składniki
Wykonanie: Śliwki umyć i namoczyć w szklance wody z cukrem przez noc. Następnie pokroić a w wodzie po śliwkach rozpuścić żelatynę. W międzyczasie jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, obgotować, odcedzić, ostudzić i przełożyć do salaterek. Żelatynę mieszając rozpuścić na ogniu( nie zagotować) i zalać jabłka. Posypać orzechami, udekorować śliwkami i przenieść w chłodne miejsce.