Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser wspomagający trawienie.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3146
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 522
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2291
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3146
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 522
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2291
Składniki
Wykonanie: Śliwki umyć i namoczyć w szklance wody z cukrem przez noc. Następnie pokroić a w wodzie po śliwkach rozpuścić żelatynę. W międzyczasie jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, obgotować, odcedzić, ostudzić i przełożyć do salaterek. Żelatynę mieszając rozpuścić na ogniu( nie zagotować) i zalać jabłka. Posypać orzechami, udekorować śliwkami i przenieść w chłodne miejsce.