Do góry

Desery Przepis na:

Jabłka w galarecie ze śliwką

Jabłka w galarecie ze śliwką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2538 Ocena: 18840

Dodano:

Odsłon: 365

Deser wspomagający trawienie.
Reklama
Reklama
Jabłka w galarecie ze śliwką

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Śliwki umyć i namoczyć w szklance wody z cukrem przez noc. Następnie pokroić a w wodzie po śliwkach rozpuścić żelatynę. W międzyczasie jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, obgotować, odcedzić, ostudzić i przełożyć do salaterek. Żelatynę mieszając rozpuścić na ogniu( nie zagotować) i zalać jabłka. Posypać orzechami, udekorować śliwkami i przenieść w chłodne miejsce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń