Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deserek dla każdego.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93894
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2720
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3535
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1636
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2309
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93894
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2720
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3535
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1636
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2309
Składniki
Wykonanie: Jabłka umyć, wydrążyć gniazdka nasienne, ułożyć w rondelku, zalać wodą, dodać cukry i gotować bardzo powoli około 20 minut, tak aby się nie rozgotowały. Następnie ugotowane jabłka ułożyć delikatnie w salaterce i napełnić dżemem o dowolnym smaku. W wywarze jabłkowym rozpuścić żelatynę i zalać krzepnącą galaretką jabłka. Po czym schłodzić i podawać. Deser smakuje wybornie też z bitą śmietaną.