Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deserek dla każdego.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8231
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 443
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8231
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 443
Składniki
Wykonanie: Jabłka umyć, wydrążyć gniazdka nasienne, ułożyć w rondelku, zalać wodą, dodać cukry i gotować bardzo powoli około 20 minut, tak aby się nie rozgotowały. Następnie ugotowane jabłka ułożyć delikatnie w salaterce i napełnić dżemem o dowolnym smaku. W wywarze jabłkowym rozpuścić żelatynę i zalać krzepnącą galaretką jabłka. Po czym schłodzić i podawać. Deser smakuje wybornie też z bitą śmietaną.