Do góry

Desery Przepis na:

Jabłka w galaretce

Jabłka w galaretce

Autor:

Przepisów i artykułów: 2312 Ocena: 14561

Dodano:

Odsłon: 540

Pyszny deserek dla każdego.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Jabłka umyć, wydrążyć gniazdka nasienne, ułożyć w rondelku, zalać wodą, dodać cukry i gotować bardzo powoli około 20 minut, tak aby się nie rozgotowały. Następnie ugotowane jabłka ułożyć delikatnie w salaterce i napełnić dżemem o dowolnym smaku. W wywarze jabłkowym rozpuścić żelatynę i zalać krzepnącą galaretką jabłka. Po czym schłodzić i podawać. Deser smakuje wybornie też z bitą śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń