Desery Przepis na:
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Owoce umyć, obrać a następnie wydrążyć z nich gniazda. Gotowa owoce układamy na kawałkach ciasta francuskiego (kawałki ciasta powinny mieć wymiary ok. 20 na 20 cm). Do powstałych z wydrążonych gniazd „otworków” wsypujemy bakalie wymieszane z cukrem waniliowym. Następnie posypujemy (ja robię to dość obficie) owoce cynamonem i polewamy miodem. Dalej z ciasta robimy „koszyczki” i łączymy jego rogi w taki sposób, aby powstał koszyczek. Ciasto smarujemy żółteczkiem i wstawiamy do piekarnika na 15 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

agulam22 04 maja 2008Zgłoś do usunięcia
sama slodycz-pychotka:)))))0 Kto głosował? | Odpowiedz