Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 865
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2739
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3199
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 865
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2739
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3199
Składniki
Owoce umyć, obrać a następnie wydrążyć z nich gniazda. Gotowa owoce układamy na kawałkach ciasta francuskiego (kawałki ciasta powinny mieć wymiary ok. 20 na 20 cm). Do powstałych z wydrążonych gniazd „otworków” wsypujemy bakalie wymieszane z cukrem waniliowym. Następnie posypujemy (ja robię to dość obficie) owoce cynamonem i polewamy miodem. Dalej z ciasta robimy „koszyczki” i łączymy jego rogi w taki sposób, aby powstał koszyczek. Ciasto smarujemy żółteczkiem i wstawiamy do piekarnika na 15 minut.