Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super deserek na stół świąteczny.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 434
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 778
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 434
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 778
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ósemki i skropić sokiem z cytryny. Jajka utrzeć do białości z cukrem, wsypać mąkę, proszek do pieczenia, dodać śmietanę, rum i dokładnie zmiksować. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni a w między czasie przygotować formę i rozłożyć na niej jabłka, posypać kisielem, zalać przygotowanym ciastem i piec w piekarniku przez około 40 minut. Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO.