Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć wygląd może troszkę zniechęcać, to smak wszystko wynagrodzi :)
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 569
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 237
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 35
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 62
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 569
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 237
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 35
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 62
Składniki
Jaja wymieszać z cukrem i dodać stopione i ostudzone masło. Następnie dodać śmietanę i pokrojone orzechy. Wymieszać. Potem dodać mąkę i proszek do pieczenia, połączyć. Na końcu dodać jabłka starte na dużych oczkach. Wymieszać.
Ciasto nakładać do papilotek do 2/3 wysokości. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 20-25 min. Przed podaniem ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!