Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja wykorzystania tych pysznych sezonowych owoców! Tym razem w połączeniu z kaszą jaglaną w formie wypieku... pyszne muffiny z truskawkami! Przy odpowiednim doborze produktów muffinki są bezglutenowe i odpowiednie dla cukrzyków ;)
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Kaszę jaglaną przepłukać, a następnie ugotować w dwukrotnej ilości wody (do kaszy) do wchłonięcia całego płynu.
Daktyle sparzyć wrzątkiem, odcedzić i zblendować na masę daktylową.
Gdy kasza już wystygnie zblendować ją z resztą składników (oprócz truskawek).
Truskawki pokroić na mniejsze kawałki.
Masę przełożyć do sylikonowych foremek- warstwa masy, kilka kawałków truskawek i znowu warstwa masy.
Muffiny piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni.