Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja wykorzystania tych pysznych sezonowych owoców! Tym razem w połączeniu z kaszą jaglaną w formie wypieku... pyszne muffiny z truskawkami! Przy odpowiednim doborze produktów muffinki są bezglutenowe i odpowiednie dla cukrzyków ;)
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 38
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 335
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 38
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 335
Składniki
Kaszę jaglaną przepłukać, a następnie ugotować w dwukrotnej ilości wody (do kaszy) do wchłonięcia całego płynu.
Daktyle sparzyć wrzątkiem, odcedzić i zblendować na masę daktylową.
Gdy kasza już wystygnie zblendować ją z resztą składników (oprócz truskawek).
Truskawki pokroić na mniejsze kawałki.
Masę przełożyć do sylikonowych foremek- warstwa masy, kilka kawałków truskawek i znowu warstwa masy.
Muffiny piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni.