Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 277 Ocena: 2384
Dodano: 01.11.2017
Odsłon: 8543
> 6 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Kaszę gotujemy i studzimy.
Mak zalewamy wrzątkiem na 10 min i odcedzamy.
Rodzynki zalewamy wrzątkiem na 10 min i odcedzamy.
Pomarańczę sparzyć wrzątkiem i ścieramy skórkę na tarce. Z miąższu wyciskamy cały sok.
Do melaksera wrzucamy kaszę oraz mak i miksujemy do połączenia składników. Następnie dodajemy banana, jajka i miksujemy. Potem wiórki kokosowe, pokruszone orzechy, skórkę oraz sok z pomarańczy, rodzynki i wszystko dokładnie miksujemy.
Przelewamy masę do formy wyłożonej papierem i pieczemy 80 min 180 stopni.
Czekoladę rozpuszczamy i polewamy na ostygnięte ciasto i posypujemy kokosem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)