Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon na jagody
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 906
Seler, to kopalnia zdrowia. Gulasz zamknięty w słoikach, na wyjazd, musi zawi...
Odsłon: 19
Tak przygotowana wątróbka wg przepisu babci Krysi jest bardzo smaczna. Polecam.
Odsłon: 37
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 4241
Rozgrzewający rosół ugotowany z ćwiartek kurczaka podany z makaronem nitki.
Odsłon: 97
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 906
Seler, to kopalnia zdrowia. Gulasz zamknięty w słoikach, na wyjazd, musi zawi...
Odsłon: 19
Tak przygotowana wątróbka wg przepisu babci Krysi jest bardzo smaczna. Polecam.
Odsłon: 37
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 4241
Rozgrzewający rosół ugotowany z ćwiartek kurczaka podany z makaronem nitki.
Odsłon: 97
Składniki
białka ubić z cukrem dodać żółtka,mąki wymieszane z proszkiem.Piec30min 180st .Wystudzić przekroić na pół.Galaretki rozpuścić w 3szkl wody ostudzić, śmietanę ubić dodać galaretki.Gdy pianka zacznie tężeć wyłożyć na biszkopt ,przykryć biszkoptem który mocno nasączyć wodą z kwaskiem cytrynowym i cukrem.Na wierzch jagody i wykładamy tężejącą galaretkę