Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 329
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14770
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1746
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17082
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 329
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14770
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1746
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17082
Składniki
Oddzielić żółtka od białek.JAGODY Opłukać,osączyć
Margarynę posiekać razem z mąką i proszkiem do pieczenia,dodać 1 szklankę cukru,żółtka i cukier waniliowy.Zarobić ciasto.3/4 ciasta rozwałkować i dać na blachę a resztę włożyć do zamrażalnika
Ciasto na blaszce posypać bułką tartą i dać na nie surowe jagody,białka ubić na sztywno z 1/2 szklanki cukru,dodać kokos,wymieszać.Pianę dać na jagody
Na ubitą pianę zetrzeć ciasto z zamrażalnika.Upiec w temp.190-200 stopni około godziny do momentu aż ciasto ładnie się zrumieni Piekłam w blaszce o wymiarach23/37 cm