Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1054
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 367
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3231
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 684
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1054
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 367
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3231
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 684
Składniki
Oddzielić żółtka od białek.JAGODY Opłukać,osączyć
Margarynę posiekać razem z mąką i proszkiem do pieczenia,dodać 1 szklankę cukru,żółtka i cukier waniliowy.Zarobić ciasto.3/4 ciasta rozwałkować i dać na blachę a resztę włożyć do zamrażalnika
Ciasto na blaszce posypać bułką tartą i dać na nie surowe jagody,białka ubić na sztywno z 1/2 szklanki cukru,dodać kokos,wymieszać.Pianę dać na jagody
Na ubitą pianę zetrzeć ciasto z zamrażalnika.Upiec w temp.190-200 stopni około godziny do momentu aż ciasto ładnie się zrumieni Piekłam w blaszce o wymiarach23/37 cm