Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Oddzielić żółtka od białek.JAGODY Opłukać,osączyć
Margarynę posiekać razem z mąką i proszkiem do pieczenia,dodać 1 szklankę cukru,żółtka i cukier waniliowy.Zarobić ciasto.3/4 ciasta rozwałkować i dać na blachę a resztę włożyć do zamrażalnika
Ciasto na blaszce posypać bułką tartą i dać na nie surowe jagody,białka ubić na sztywno z 1/2 szklanki cukru,dodać kokos,wymieszać.Pianę dać na jagody
Na ubitą pianę zetrzeć ciasto z zamrażalnika.Upiec w temp.190-200 stopni około godziny do momentu aż ciasto ładnie się zrumieni Piekłam w blaszce o wymiarach23/37 cm
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Alaa1216 02 września 2012Zgłoś do usunięcia
Czy mogą być borówki zamiast jagód?0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 19 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Zapowiada się wspaniale - jagody i piana kokosowa na kruchym cieście :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

suri 19 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Przepraszam za moje niedopatrzenie, już uzupełniam braki w przepisie ;jagód ma być 40-50 dag a piekłam na blaszce o wymiarach 23/37 cm0 Kto głosował? | Odpowiedz

Brzoskwinka 18 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
W lesie...1 litr minimum.0 Kto głosował? | Odpowiedz

etui 18 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Gdzie te jagody????? Ile????0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 18 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Przepis jest chyba na dużą blachę, a ile jagód potrzeba? Apetycznie wygląda Twój wypiek.0 Kto głosował? | Odpowiedz