Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2254
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3322
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1371
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2120
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2254
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3322
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1371
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2120
Składniki
Oddzielić żółtka od białek.JAGODY Opłukać,osączyć
Margarynę posiekać razem z mąką i proszkiem do pieczenia,dodać 1 szklankę cukru,żółtka i cukier waniliowy.Zarobić ciasto.3/4 ciasta rozwałkować i dać na blachę a resztę włożyć do zamrażalnika
Ciasto na blaszce posypać bułką tartą i dać na nie surowe jagody,białka ubić na sztywno z 1/2 szklanki cukru,dodać kokos,wymieszać.Pianę dać na jagody
Na ubitą pianę zetrzeć ciasto z zamrażalnika.Upiec w temp.190-200 stopni około godziny do momentu aż ciasto ładnie się zrumieni Piekłam w blaszce o wymiarach23/37 cm