Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 309
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 48
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 89
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 149
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17092
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 369
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 309
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 48
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 89
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 149
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17092
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 369
Składniki
Oddzielić żółtka od białek.JAGODY Opłukać,osączyć
Margarynę posiekać razem z mąką i proszkiem do pieczenia,dodać 1 szklankę cukru,żółtka i cukier waniliowy.Zarobić ciasto.3/4 ciasta rozwałkować i dać na blachę a resztę włożyć do zamrażalnika
Ciasto na blaszce posypać bułką tartą i dać na nie surowe jagody,białka ubić na sztywno z 1/2 szklanki cukru,dodać kokos,wymieszać.Pianę dać na jagody
Na ubitą pianę zetrzeć ciasto z zamrażalnika.Upiec w temp.190-200 stopni około godziny do momentu aż ciasto ładnie się zrumieni Piekłam w blaszce o wymiarach23/37 cm