Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2348
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3808
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 681
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8768
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2348
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3808
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 681
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8768
Składniki
Oddzielić żółtka od białek.JAGODY Opłukać,osączyć
Margarynę posiekać razem z mąką i proszkiem do pieczenia,dodać 1 szklankę cukru,żółtka i cukier waniliowy.Zarobić ciasto.3/4 ciasta rozwałkować i dać na blachę a resztę włożyć do zamrażalnika
Ciasto na blaszce posypać bułką tartą i dać na nie surowe jagody,białka ubić na sztywno z 1/2 szklanki cukru,dodać kokos,wymieszać.Pianę dać na jagody
Na ubitą pianę zetrzeć ciasto z zamrażalnika.Upiec w temp.190-200 stopni około godziny do momentu aż ciasto ładnie się zrumieni Piekłam w blaszce o wymiarach23/37 cm