Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ciasto z jagodami ( można też użyć innych sezonowych owoców ). Wilgotne i nie bardzo słodkie. Polecam:)
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę.
Dodać całe jajka i dalej ucierać do połączenia składników.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodawać partiami do masy. Mieszać łyżką.
Ciasto podzielić na 2 części. Połowę ciasta wyłożyć na blachę. Następnie ułożyć owoce. Z drugiej części ciasta utworzyć rulony i zrobić kratkę na cieście.
Piekarnik rozgrzać do 180 st i piec ok 45 min. Ciasto można posypać cukrem pudrem, ale nie koniecznie. Życzę smacznego :)