Bardzo proste ciasto z jagodami ( można też użyć innych sezonowych owoców ). Wilgotne i nie bardzo słodkie. Polecam:)
Jagodowe ciasto.
Składniki
- 500 g maki pszennej
- 250 g cukru
- 3 jajka
- 180 g margaryny
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Aromat do ciast waniliowy - kilka kropel
- 500 g jagód lub innych owoców
Składniki
- 500 g maki pszennej
- 250 g cukru
- 3 jajka
- 180 g margaryny
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Aromat do ciast waniliowy - kilka kropel
- 500 g jagód lub innych owoców

Etapy przygotowania
Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę.
Dodać całe jajka i dalej ucierać do połączenia składników.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodawać partiami do masy. Mieszać łyżką.
Ciasto podzielić na 2 części. Połowę ciasta wyłożyć na blachę. Następnie ułożyć owoce. Z drugiej części ciasta utworzyć rulony i zrobić kratkę na cieście.

Piekarnik rozgrzać do 180 st i piec ok 45 min. Ciasto można posypać cukrem pudrem, ale nie koniecznie. Życzę smacznego :)

Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (2)



Składniki
- 500 g maki pszennej
- 250 g cukru
- 3 jajka
- 180 g margaryny
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Aromat do ciast waniliowy - kilka kropel
- 500 g jagód lub innych owoców
Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę.
Dodać całe jajka i dalej ucierać do połączenia składników.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodawać partiami do masy. Mieszać łyżką.
Ciasto podzielić na 2 części. Połowę ciasta wyłożyć na blachę. Następnie ułożyć owoce. Z drugiej części ciasta utworzyć rulony i zrobić kratkę na cieście.
Piekarnik rozgrzać do 180 st i piec ok 45 min. Ciasto można posypać cukrem pudrem, ale nie koniecznie. Życzę smacznego :)
Pięknie i pysznie wygląda 👍
Mmmmm...przepyszne:)