Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser nieskomplikowany, a jednak lekko nietypowy. A to za sprawą tapioki, która świetnie nadaje się do każdego rodzaju puddingów! Szczególnie tymi z sezonowymi owocami... ;)
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 225
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 265
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 1030
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 225
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 265
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 1030
Składniki
Tapiokę zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny.
Następnie zagotować ją do wchłonięcia całego mleka.
Dodać stevię, wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
Większą część jagód zmiksować, pozostawić kilka do ozdoby.
Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni teflonowej.
Ostudzoną tapiokę przełożyć do słoiczka, następnie mus jagodowy, kolejną warstwę tapioki i musu, na wierzchu posypać płatkami migdałowymi.