Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser nieskomplikowany, a jednak lekko nietypowy. A to za sprawą tapioki, która świetnie nadaje się do każdego rodzaju puddingów! Szczególnie tymi z sezonowymi owocami... ;)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13230
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1502
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14538
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5995
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13230
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1502
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14538
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5995
Składniki
Tapiokę zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny.
Następnie zagotować ją do wchłonięcia całego mleka.
Dodać stevię, wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
Większą część jagód zmiksować, pozostawić kilka do ozdoby.
Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni teflonowej.
Ostudzoną tapiokę przełożyć do słoiczka, następnie mus jagodowy, kolejną warstwę tapioki i musu, na wierzchu posypać płatkami migdałowymi.