Do góry

Desery Przepis na:

Jagodowy pudding z tapioki

Jagodowy pudding z tapioki

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 512

Dodano:

Odsłon: 1626

Deser nieskomplikowany, a jednak lekko nietypowy. A to za sprawą tapioki, która świetnie nadaje się do każdego rodzaju puddingów! Szczególnie tymi z sezonowymi owocami... ;)

Składniki

  • pół szklanki tapioki
  • szklanka mleka roślinnego (kokosowego)
  • 250g jagód
  • 2 łyżeczki stevi
  • 1 łyżka płatków migdałowych
1-2 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Tapiokę zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny.

  2. Następnie zagotować ją do wchłonięcia całego mleka.

  3. Dodać stevię, wymieszać i odstawić do ostygnięcia.

  4. Większą część jagód zmiksować, pozostawić kilka do ozdoby.

  5. Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni teflonowej.

  6. Ostudzoną tapiokę przełożyć do słoiczka, następnie mus jagodowy, kolejną warstwę tapioki i musu, na wierzchu posypać płatkami migdałowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń