Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający, mocno jagodowy sernik, który zawsze się uda, bardzo polecam :) W wersji bez pieczenia możemy wykonać go na okrągłych biszkoptach.
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54188
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 532
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5518
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54188
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 532
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5518
 
         
         
                Składniki
Twaróg wyjmujemy z lodówki na 2 godziny przed przygotowaniem ciasta. Ciasteczka dokładnie pokruszyć, dodać kakao, przemieszać, następnie wlać schłodzone masło, połączyć wszystko razem. Tortownicę o średnicy 22 lub 14 cm wyłożyć masą ciasteczkową, lekko ugnieść. Podpiec przez 10 minut w temperaturze 190 stopni, schłodzić do temperatury pokojowej. Żelatynę rozprowadzamy bardzo dokładnie we wrzącej wodzie, odstawiamy do uzyskania temperatury pokojowej. 350 gramów jagód miksujemy do uzyskania musu. Do wysokiej miski przekładamy twaróg, wlewamy do niego śmietankę kremówkę (nie ubijamy jej wcześniej), ucieramy do połączenia składników. Następnie dodajemy oba cukry i jagody, mieszamy wszystko razem. Do przestudzonej żelatyny dodajemy 2 łyżki masy serowej, mieszamy, następnie jednym ruchem wlewamy do miski z twarogiem i miksujemy na najszybszych obrotach. Masę przekładamy na kakaowy spód, wyrównujemy powierzchnię, wstawiamy do lodówki do stężenia. Pozostałe jagody ucieramy na mus, wlewamy do garnka, dodajemy wodę, zagotowujemy, następnie wyłączamy palnik, wsypujemy galaretkę, energicznie mieszamy. Masę schładzamy do temperatury pokojowej. Potem wylewamy ją na sernik i wkładamy ponownie do lodówki do stężenia. Przed podaniem dekorujemy dowolnie.