Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można je mrozić, można po zasypaniu cukrem pasteryzować, można smażyć z nich konfiturę ale najtrwalszym i najlepszym sposobem wg mnie jest zasypanie ich dużą ilością cukru.Tak przygotowane mogą stać nawet 3-4 lata. Pozostają jędrne i twarde. Jedyną ich wadą - przynajmniej w tym roku - jest ich cena. Z powodu suszy są drogie i drobne.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1290
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 471
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3463
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1064
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1290
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 471
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3463
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1064
Składniki
Wyparzone słoje 5-litrowe napełniam warstwami jagód i cukru. Słoje zakręcam i ustawiam na słonecznym parapecie . Co kilka dni potrząsam słoikami by ułatwić rozpuszczenie się cukru. Zazwyczaj stoją tak do późnej jesieni. Później przenoszę słoje w chłodne i suche miejsce. Tak przygotowane jagody nigdy się nie psują i pozostają w takim stanie nawet po 3-4 lata.