Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można je mrozić, można po zasypaniu cukrem pasteryzować, można smażyć z nich konfiturę ale najtrwalszym i najlepszym sposobem wg mnie jest zasypanie ich dużą ilością cukru.Tak przygotowane mogą stać nawet 3-4 lata. Pozostają jędrne i twarde. Jedyną ich wadą - przynajmniej w tym roku - jest ich cena. Z powodu suszy są drogie i drobne.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2617
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2617
Składniki
Wyparzone słoje 5-litrowe napełniam warstwami jagód i cukru. Słoje zakręcam i ustawiam na słonecznym parapecie . Co kilka dni potrząsam słoikami by ułatwić rozpuszczenie się cukru. Zazwyczaj stoją tak do późnej jesieni. Później przenoszę słoje w chłodne i suche miejsce. Tak przygotowane jagody nigdy się nie psują i pozostają w takim stanie nawet po 3-4 lata.