Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przygotować ciasto na naleśniki bez użycia miksera, tak aby uniknąć grudek i przypalania podczas smażenia? Skorzystajcie z naszego przepisu. Gwarantujemy, że nie pożałujecie!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 780
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 200
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31415
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 448
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 780
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 200
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31415
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 448
Składniki
Wszystkie składniki umieszczamy w butelce przy użyciu lejka. Zaczynamy od mleka, następnie dodajemy: mąkę, cukier, sól, jajo i olej. Zakręcamy szczelnie butelkę i potrząsamy nią do momentu uzyskania jednolitej konsystencji ciasta.
Naleśniki smażymy na teflonowej, nieprzywierającej patelni. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Cudownie smakują z owocami i czekoladowym sosem lub z dżemem, oprószone cukrem pudrem.