Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45703
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23163
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45703
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23163
Składniki
Przygotuj tortownicę 22-24 cm. Przygotowanie spodu; Masło należy rozpuścić, ciasteczka dobrze pokruszyć i wsypać do masła, dodać mąkę kokosową. Wymieszać i masą wyłożyć dno i boki tortownicy. Na ciasteczkowy spód wyłożyć masę makową, którą robimy w następujący sposób; Masę makową podgrzać, dodać wypłukane rodzynki, posiekane orzechy włoskie, mus z jabłek, startą skórkę z cytryny i sok, mak surowy, skrobię. Masę makową wymieszać i wyłożyć na spód z ciastek. Włożyć do nagrzanego do 160* piekarnika. Piec 50 minut, po czym wyłączyć i trzymać makowiec w piecu do pełnej godziny, czyli 10 minut. Ciasto umieścić najlepiej na całą noc w lodówce. Biała polewa; Olej roztopić w kąpieli wodnej i wrzucić połamane kostki czekolady. Rozpuścić i posmarować zimny makowiec. Przygotowanie ciemnej dekoracji; Śliwki i rodzynki należy zalać wrzątkiem i odstawić najlepiej na kilka godzin lub całą noc. Następnie odsączyć dodać pokruszone orzechy i zmiksować blenderem. Smacznego.