Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2529
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 526
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 203
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 760
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2529
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 526
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 203
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 760
Składniki
Mak sparzyć i dwukrotnie zmielić. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku. Gdy masa będzie dobrze utarta ciągle mieszając dodawać mak i jabłka. Z białek ubic pianę i delikatnie dodawać do masy, dokładnie wymieszać. Na końcu dodać kaszę mannę z proszkiem do pieczenia, bakalie i olejek- do smaku. Piec w temp. 170 c ok. 1 godz.
Po upieczeniu można polać polewą i dowolnie ozdobić.