Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7794
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2947
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1201
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1181
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7794
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2947
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1201
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1181
Składniki
Mak sparzyć i dwukrotnie zmielić. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku. Gdy masa będzie dobrze utarta ciągle mieszając dodawać mak i jabłka. Z białek ubic pianę i delikatnie dodawać do masy, dokładnie wymieszać. Na końcu dodać kaszę mannę z proszkiem do pieczenia, bakalie i olejek- do smaku. Piec w temp. 170 c ok. 1 godz.
Po upieczeniu można polać polewą i dowolnie ozdobić.