Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jarskie sajgonki"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 66
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 648
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 69
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 84
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 66
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 648
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 69
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 84
Składniki
Umytą kapustę pekińską poszatkuj. Marchew obierz, opłucz, po czym zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Cebulę posiekaj razem z czosnkiem i imbirem. Grzyby mun namocz w letniej wodzie. Gdy się rozwiną, osusz i potnij w paski tak samo jak paprykę.
Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć wszystkie przygotowane i podsmaż. Dopraw je solą oraz pieprzem.
Każdy arkusz papieru ryżowego zanurz na chwilę w ciepłej wodzie, nałóż po łyżce farszu i zwiń jak naleśniki. Podsmaż na głębokim oleju.
Gotowe sajgonki podawaj z sosem sojowym.
Czas: 60min, 1 porcja = 250 kcal.Źródło: Kurier TV