Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla "galaretkożerców" ;)
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105446
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 86
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4549
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 26
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105446
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 86
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4549
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 26
Składniki
Galaretkę zrobić z trochę mniejszej ilości wody niż na opakowaniu, odstawić do wystygnięcia.
Pokroić w plasterki banana, ananasa ( zostawić 2 krążki do dekoracji ), dynię odcedzić. Wszystkie owoce wymieszać.
Wyłożyć trzy salaterki przeźroczystą folią do żywności, nałożyć część owoców, zalać galaretką i wstawić do lodówki. Po zastygnięciu nałożyć resztę owoców i zalać resztą galaretki.
Po zastygnięciu wyłożyć galaretkę na talerzyki, udekorować ananasem i wiśniami.