Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla "galaretkożerców" ;)
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93681
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2679
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3507
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1610
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2280
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93681
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2679
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3507
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1610
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2280
Składniki
Galaretkę zrobić z trochę mniejszej ilości wody niż na opakowaniu, odstawić do wystygnięcia.
Pokroić w plasterki banana, ananasa ( zostawić 2 krążki do dekoracji ), dynię odcedzić. Wszystkie owoce wymieszać.
Wyłożyć trzy salaterki przeźroczystą folią do żywności, nałożyć część owoców, zalać galaretką i wstawić do lodówki. Po zastygnięciu nałożyć resztę owoców i zalać resztą galaretki.
Po zastygnięciu wyłożyć galaretkę na talerzyki, udekorować ananasem i wiśniami.