Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla "galaretkożerców" ;)
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 125
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 704
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 125
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 704
Składniki
Galaretkę zrobić z trochę mniejszej ilości wody niż na opakowaniu, odstawić do wystygnięcia.
Pokroić w plasterki banana, ananasa ( zostawić 2 krążki do dekoracji ), dynię odcedzić. Wszystkie owoce wymieszać.
Wyłożyć trzy salaterki przeźroczystą folią do żywności, nałożyć część owoców, zalać galaretką i wstawić do lodówki. Po zastygnięciu nałożyć resztę owoców i zalać resztą galaretki.
Po zastygnięciu wyłożyć galaretkę na talerzyki, udekorować ananasem i wiśniami.