Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie smakują i się prezentują...!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1600
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1369
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1410
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1428
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1600
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1369
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1410
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1428
Składniki
Truskawki umyć i usunąć zieloną część. Następnie kawałeczek truskawki ściąć tak aby stała stabilnie (nie jest konieczne przecinanie truskawki na pół wystarczy kawałek).
Czekoladę powinna poleżeć w lodówce aby była twardawa. Z tabliczki czekolady prawie połowę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, resztę rozpuścić w kąpieli wodnej (tzw. w garnku ugotować wodę i gdy już będzie wrzała postawić miskę metalową bądź mniejszy garnuszek i wrzucić czekoladę - często mieszając i co jakiś czas zdejmując aby się nie przypaliła)
Przygotowane wcześniej truskawki zamoczyć trochę więcej niż do połowy w rozpuszczonej czekoladzie i posypać czekoladą, którą tarliśmy na tarce. Na koniec zrobić oczka i nosek z musli lub kuleczek którymi zdobi się ciasta. Na oczkach zrobić kropki z roztopionej czekolady.
SMACZNEGO ;-)