Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednymi z najzdrowszych produktów mleczarskich są napoje fermentowane (jogurt, kefir, kwaśne mleko). Dostarczają nam witamin rozpuszczalnych w tłuszczach i probiotyków, czyli bakterii kwasu mlekowego o właściwościach prozdrowotnych. A połączenie tego specyfiku z owocami podnosi jego walory zdrowotne. Jogurt owocowy zrobiony w domu to nic trudnego. I w dodatku zawiera tyle cukru ile chcecie. Można go przygotować na bazie dżemów, konfitur, musów, owoców świeżych lub mrożonych. Ja przygotowałam na mrożonych wiśniach.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3821
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3821
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
1. Mleko pasteryzowane ogrzać do temp. 40-45 st. C i przygotować jogurt (Jak? Zapraszam do mojego przepisu: Jogurt domowy).
2. Owoce rozmrozić i połączyć z jogurtem. Osłodzić (lub nie). 3. Zmiksować blenderem. Gotowe. Smacznego :)