Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i puszyste ciasto z brzoskwiniami to pyszna propozycja na deser lub małe co nieco do porannej kawy :)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 176
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 89
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 176
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 89
Składniki
Brzoskwinie umyć, osuszyć, przekroić na połówki i usunąć pestki. Mąkę z proszkiem przesiać. Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na puszysto. Dodać jogurt i zmiksować. Dodawać naprzemiennie mąkę z proszkiem i olej. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (21x36 cm), na wierzchu ułożyć połówki brzoskwiń skórkami do dołu. Ciasto piec w temp. 180 stopni przez około 50 minut lub do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Rady: Składniki użyte do ciasta powinny być w temperaturze pokojowej. Zamiast brzoskwiń można dać do ciasta ulubione, sezonowe owoce jabłka, gruszki, śliwki itp.