Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i puszyste ciasto z brzoskwiniami to pyszna propozycja na deser lub małe co nieco do porannej kawy :)
Bardzo prosty przepis na zakręcane drożdżówki z budyniem.Miękkie ,puszyste i...
Odsłon: 149
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 29
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 7
Propozycja na szybki i smaczny deser, który przygotujesz w kilka minut.
Odsłon: 48
Bardzo prosty przepis na zakręcane drożdżówki z budyniem.Miękkie ,puszyste i...
Odsłon: 149
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 29
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 7
Propozycja na szybki i smaczny deser, który przygotujesz w kilka minut.
Odsłon: 48
Składniki
Brzoskwinie umyć, osuszyć, przekroić na połówki i usunąć pestki. Mąkę z proszkiem przesiać. Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na puszysto. Dodać jogurt i zmiksować. Dodawać naprzemiennie mąkę z proszkiem i olej. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (21x36 cm), na wierzchu ułożyć połówki brzoskwiń skórkami do dołu. Ciasto piec w temp. 180 stopni przez około 50 minut lub do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Rady: Składniki użyte do ciasta powinny być w temperaturze pokojowej. Zamiast brzoskwiń można dać do ciasta ulubione, sezonowe owoce jabłka, gruszki, śliwki itp.