Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jogurtowe ciasto z truskawkami i kruszonką
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4715
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4708
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44508
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 227
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4715
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4708
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44508
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 227
Składniki
Na początek przygotować kruszonkę. Do miski przełożyć wszystkie składniki: zimne masło, cukier oraz mąkę. Wszystko razem rozcierać przez palce do momentu powstania kruszonki. Następnie schłodzić w lodówce 30 minut. Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski wbijamy jajka, dodajemy jogurt, olej oraz cukier. Wszystko razem mieszamy do połączenia składników. Następnie przesiewamy partiami mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Wszystko razem wymieszać łyżką lub trzepaczką. Ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia( 32x22 cm). Na wierzch ułożyć połówki truskawek. Na koniec posypać kruszonką. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy do tzw. suchego patyczka ok. 40 minut. Smacznego!