Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser Zebra - bardzo szybki i prosty przepis.
Tortownica 24 cm
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 28
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1165
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 176
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 249
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 28
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1165
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 176
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 249
Składniki
3 galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody. Odstawić do ostygnięcia. Jogurty zmiksować z cukrem pudrem, wlać chłodną galaretkę. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i zmiksować. Na dno tortownicy wlać 7 łyżek kakaowej masy i rozprowadzić po całym dnie. Następnie na środek wlać 5 łyżek białej masy. Potem 5 łyżek kakaowej i znów 5 białej. I tak do końca, aż skończą się obie masy. Ciasto włożyć do lodówki, aby całkowicie stężało.