Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie,piankowe w sam raz na początek wiosny i nie tylko.Bardzo proste do zrobienia i dużo można owoców zmieniać.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 722
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1020
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2040
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 722
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1020
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2040
Składniki
Białka ubijam na sztywno,dodaję cukier i dalej ubijam.Żółtka mieszam z olejem i dodaję do białek dalej ubijam.Na sam koniec wsypuję mąkę z proszkiem do pieczenia lekko mieszam.Piekę w tem.180 stopni ok.20 min.Wyjmuję z piekarnika i studzę.Rozpuszczam żelantynę w 5 łyżkach goracej wody.Śmietanę ubijam,dodaję jogurt cały czas ubijając i na koniec wlewam zimną żelantynę.Masę przekładam na biszkopt.
Galaretką mieszam w szklance wody dodaję do niej owoce.Kiedy zacznie gęstnieć wylewam na ciasto.Chłodzę w lodówce ok.2 godziny.