Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowania. To gruba warstwa delikatnej, słodkiej pianki, wymieszanej z musem brzoskwiniowym, wylanej na warstwie biszkoptów, a na górze – galaretka z owocami. Jest pyszne! A co najważniejsze nie trzeba go piec. Do jego przygotowania można wykorzystać dowolne owoce w syropie – w puszce lub ze słoika. Ponieważ syrop, w którym pływają owoce, wykorzystany jest do osłodzenia jogurtowej pianki.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 431
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 990
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 98
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 431
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 990
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 98
Składniki
Brzoskwinie odsączyć na sitku, odlać 300ml soku z brzoskwiń. Sok podgrzać i rozpuścić w nim żelatynę. 4 połówki brzoskwiń odłożyć, resztę zmiksować na gładko. Jogurt połączyć z cukrem pudrem i musem brzoskwiniowym. Dodać przestudzony sok z żelatyną. Całość zmiksować. Blachę o wymiarach około 30x20 wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie biszkoptami. Na biszkopty wylać tężejącą masę jogurtową. Gdy ciasto stężeje, na wierzchu ułożyć pokrojone w plasterki brzoskwinie. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu, wystudzić i gdy zacznie lekko tężeć wylać na owoce. Ciasto włożyć do lodówki, aby galaretka stężała.