Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki deser zaskoczy każdego ,swoim wyglądem i smakiem.Orzeżwiający ,idealny na te upalne dni. Zapraszam do obejrzenia filmu na moim kanale kuchni włoskiej na Youtube-Mangiare u Ewki
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 149
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 91
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 149
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 91
Składniki
Przygotuj formę o średnicy 26cm.Galaretki pomarańczowe rozpuść w 400 ml wody, galaretkę agrestową rozpuść w 450 ml wody.Pozostaw do stężenia. Ciasteczka zmiksuj, masło rozpuść i połącz z ciasteczkami.
Ciasteczka wyłóż do formy. Formę wstaw do zamrażalki na 10 minut.
Jogurt połącz z cukrem pudrem najlepiej jak przesiejsz przez sitko do jogurtu. Zmiksuj i wlej galaretkę pomarańczową i zmiksuj. Formę wstaw do lodówki do stężenia masy na minimum 30 minut. Latem należy trzymać nawet 40 minut.
Porzeczki oczyść ,umyj i osusz. Wyłoż na stężałą masę jogurotową, zalej galaretką agrestową.Wstaw do lodówki na całą noc do stęzenia masy .
Jogurtowiec jest pyszny ,orzeźwiający, bomba smaków od słodkiego do lekko kwaskowatego. Zapraszam na mój kanał na Youtube-Mangiare u Ewki na filmik oraz na inne deserki .