Do góry

Desery Przepis na:

Jogurtowiec z porzeczkami bez pieczenia!

Jogurtowiec z porzeczkami bez pieczenia!

Autor:

Przepisów i artykułów: 65 Ocena: 574

Dodano:

Odsłon: 255

Taki deser zaskoczy każdego ,swoim wyglądem i smakiem.Orzeżwiający ,idealny na te upalne dni. Zapraszam do obejrzenia filmu na moim kanale kuchni włoskiej na Youtube-Mangiare u Ewki

Składniki

  • porzeczka czerwona 250 g
  • herbatniki 200 g
  • masło 150 g
  • cukier puder 6 łyżek
  • galaretka pomarańczowa 2 op
  • galaretka agrestowa 1 op
  • jogurt naturalny 600 ml
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jogurtowiec z porzeczkami bez pieczenia!

Przygotowanie

  1. Przygotuj formę o średnicy 26cm.Galaretki pomarańczowe rozpuść w 400 ml wody, galaretkę agrestową rozpuść w 450 ml wody.Pozostaw do stężenia. Ciasteczka zmiksuj, masło rozpuść i połącz z ciasteczkami.

  2. Ciasteczka wyłóż do formy. Formę wstaw do zamrażalki na 10 minut.

  3. Jogurt połącz z cukrem pudrem najlepiej jak przesiejsz przez sitko do jogurtu. Zmiksuj i wlej galaretkę pomarańczową i zmiksuj. Formę wstaw do lodówki do stężenia masy na minimum 30 minut. Latem należy trzymać nawet 40 minut.

  4. Porzeczki oczyść ,umyj i osusz. Wyłoż na stężałą masę jogurotową, zalej galaretką agrestową.Wstaw do lodówki na całą noc do stęzenia masy .

  5. Jogurtowiec jest pyszny ,orzeżwiający, bomba smaków od słodkiego do lekko kwaskowatego.
    Zobacz krótki film z przepisem

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń