Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki deser zaskoczy każdego ,swoim wyglądem i smakiem.Orzeżwiający ,idealny na te upalne dni. Zapraszam do obejrzenia filmu na moim kanale kuchni włoskiej na Youtube-Mangiare u Ewki
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1357
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 46
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1318
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 243
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1357
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 46
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1318
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 243
Składniki
Przygotuj formę o średnicy 26cm.Galaretki pomarańczowe rozpuść w 400 ml wody, galaretkę agrestową rozpuść w 450 ml wody.Pozostaw do stężenia. Ciasteczka zmiksuj, masło rozpuść i połącz z ciasteczkami.
Ciasteczka wyłóż do formy. Formę wstaw do zamrażalki na 10 minut.
Jogurt połącz z cukrem pudrem najlepiej jak przesiejsz przez sitko do jogurtu. Zmiksuj i wlej galaretkę pomarańczową i zmiksuj. Formę wstaw do lodówki do stężenia masy na minimum 30 minut. Latem należy trzymać nawet 40 minut.
Porzeczki oczyść ,umyj i osusz. Wyłoż na stężałą masę jogurotową, zalej galaretką agrestową.Wstaw do lodówki na całą noc do stęzenia masy .
Jogurtowiec jest pyszny ,orzeźwiający, bomba smaków od słodkiego do lekko kwaskowatego. Zapraszam na mój kanał na Youtube-Mangiare u Ewki na filmik oraz na inne deserki .