Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki deser zaskoczy każdego ,swoim wyglądem i smakiem.Orzeżwiający ,idealny na te upalne dni. Zapraszam do obejrzenia filmu na moim kanale kuchni włoskiej na Youtube-Mangiare u Ewki
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95810
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5725
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5727
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95810
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5725
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5727
Składniki
Przygotuj formę o średnicy 26cm.Galaretki pomarańczowe rozpuść w 400 ml wody, galaretkę agrestową rozpuść w 450 ml wody.Pozostaw do stężenia. Ciasteczka zmiksuj, masło rozpuść i połącz z ciasteczkami.
Ciasteczka wyłóż do formy. Formę wstaw do zamrażalki na 10 minut.
Jogurt połącz z cukrem pudrem najlepiej jak przesiejsz przez sitko do jogurtu. Zmiksuj i wlej galaretkę pomarańczową i zmiksuj. Formę wstaw do lodówki do stężenia masy na minimum 30 minut. Latem należy trzymać nawet 40 minut.
Porzeczki oczyść ,umyj i osusz. Wyłoż na stężałą masę jogurotową, zalej galaretką agrestową.Wstaw do lodówki na całą noc do stęzenia masy .
Jogurtowiec jest pyszny ,orzeźwiający, bomba smaków od słodkiego do lekko kwaskowatego. Zapraszam na mój kanał na Youtube-Mangiare u Ewki na filmik oraz na inne deserki .