Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka pianka dla fanów jagód i nie tylko! Dla dorosłych i dla dzieci, z niewielką ilością cukru. Za to z dużą ilością jogurtu i owoców. Idealna do wiosennej kawki na tarasie lub balkonie. Skusisz się na jagodowy zawrót głowy?
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7927
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 314
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3228
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 603
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7927
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 314
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3228
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 603
Składniki
1. Połowę jagód zagotuj w małym garnuszku i zblenduj. Przestudź.
2. Rozpuść galaretkę z 2 łyżeczkami żelatyny w gorącej wodzie, przestudź.
3. Połącz galaretkę, jagody i jogurt. Wlej do formy i poczekaj do stężenia.
4. Pozostałą część jagód doprowadź do wrzenia i zblenduj.
5. gorące jagody połącz z 2 łyżeczkami żelatyny i słodzidłem, (jeśli są bardzo gęste dodaj około 30-50 ml gorącej wody).
6. Wylej na jogurtową, stałą już masę i poczekaj aż stężeje. Smacznego!